Wie zijn we

"De Snuffel" is een hondenschool gelegen op de grens van Gistel en Oudenburg. Wij staan garant voor een professionele begeleiding van u en uw hond, waarbij we rekening houden met de individuele behoeften van zowel hond als geleider. Voor ons zijn iedere hond en baasje uniek.

Onze opleidingen zijn degelijk, realistisch en gefundeerd op de meest recente inzichten in hondengedrag en leerprocessen. Onze werkwijze is zeer hondvriendelijk en steeds op maat van “het team”. Het is gebaseerd op een systeem van bekrachtiging en beloning aan de hand van operante conditionering. Wij werken niet zoals de klassieke hondenscholen maar begeleiden hond en geleider in een eerste fase individueel en daarna in een kleine of grote groep.

Het zijn plezante, leerrijke cursussen die er naar streven om van uw hond een aangename, gehoorzame en vrolijke hond te maken. Naast het opvoeden van jonge honden kunt u bij ons ook terecht met volwassen honden, die al dan niet ongewenst gedrag vertonen. Na een grondige analyse van het probleem kunnen deze met een intensieve en hondvriendelijke begeleiding terug op het juiste spoor gebracht worden.

Onze hondenschool is aangesloten bij de hondenfederatie V.O.E. vzw, erkend door SPORT VLAANDEREN en aangesloten bij de Kynologische maatschappij V.O.E. vzw, lid van het U.C.I. en het I.F.C.S.

Onze lesgevers zijn allemaal gebrevetteerd hondeninstructeur. Door het volgen van interne en externe cursussen blijven ze volledig up to date met de laatste evoluties mbt kynologie en hondengedrag.

Sedert kort zijn we vereerd jullie te kunnen melden dat de Vlaamse regering ons erkend heeft als opleidingscentrum voor het organiseren van de opleiding “pensionhouder honden”. Naast de erkenning door dierenwelzijn zijn we als school ook erkend door het departement werk en sociale economie van de Vlaamse overheid. Op die manier mogen we het kwaliteitsregistratielogo dragen en bieden wij cursisten die aan de juiste voorwaarden voldoen de mogelijkheid om met opleidingscheques te werken.