Puppybegeleiding en basisgehoorzaamheid,

Het doel van deze cursus bestaat eruit om alle baasjes van pups en jonge honden op een zinvolle manier te begeleiden, met veel aandacht voor alles wat met de leeftijd van de pup of jonge hond te maken heeft, zoals: huisvesting, basiscommando’s, zindelijkheidstraining, bijten, vernielzucht, voeding en verzorging, ...

Deze cursus is niet bedoeld voor volwassen honden of honden met ernstig probleemgedrag, deze worden volledig individueel begeleid op onderling af te spreken data en uur -zie rubriek individuele begeleiding en probleemgedrag-.

Je verwerft kennis en inzicht in hondengedrag, zodat je als geleider je hond op een consequente, duidelijke en hondvriendelijke manier kan begeleiden. Hoe denkt een hond? Hoe leert een hond? Waarom luistert een hond? Hoe voorkom ik ongewenst gedrag? Waarom hebben mens en hond zo’n speciale band? Daarnaast wordt ook de basisgehoorzaamheid aangeleerd. Deze lessen bestaan uit heel eenvoudige oefeningen (komen, zitten, liggen, zonder trekken aan de leiband wandelen, correct spelen, puppyagility...) Deze cursus die maandelijks plaatsvindt is voor iedere hond vanaf de leeftijd van 8 weken en spreidt zicht over 4 opeenvolgende zaterdagochtenden, beginnende op de eerste zaterdag van de maand. (de eerste les van 10 tot 12 uur en de lessen erna van 10 tot 11.30 uur)

Lesoverzicht:

zaterdag 1: algemene hondenpsychologie, opvoeding en praktijkoefeningen. *deel 1: een flink stuk theorie over opvoeding, elementaire hondenpsychologie en weetjes. *deel 2: een aantal praktijkoefeningen.

Zaterdag 2: Wandelen aan de leiband. Tijdens een wandeling in de realiteit -dorpskern van Snaaskerke- leer je je hondje ten allen tijde onder controle houden. Op een heel realistische manier leer je je hond dicht wandelen en omgaan met de aanwezige prikkels. Het commando "voet" en "vrij" worden hier eveneens geïntroduceerd.

Zaterdag 3: Oproepen. Na een stukje herhaling van het wandelen aan de leiband leer je je hond het commando "kom hier" aan. Eveneens tijdens deze sessie komen de commando's "voet", "zit voor", "blijven" en "liggen" aan bod.

Zaterdag 4: Herhalingsles. Tijdens de laatste les wordt er aandacht besteed aan het herhalen van de verschillende lesonderwerpen. Er wordt ook een stukje puppyagility gegeven waarbij je je hondje met behulp van gewenning leert omgaan met de verschillende omstandigheden waarin het later terecht komt. Na de les wordt er uitgebreid uitleg gegeven over de eventuele verdere mogelijkheden binnen de hondenschool: Groepstraining, speuren, agility, schaapdrijven... Tijdens deze cursus word je heel intensief, door heel bekwame lesgevers begeleid. Wij stimuleren ook het deelnemen van zoveel mogelijk gezinsleden aan deze cursus. Zo krijgt iedereen uit eerste lijn de nodige informatie en worden er misverstanden vermeden. Inschrijven is verplicht en kan via shana_longueville@hotmail.com of via het telefoonnummer 0495/81.96.82. De kostprijs bedraagt 150.00 euro.

Mensen die door omstandigheden niet of niet altijd kunnen komen op zaterdagmorgen kunnen steeds individuele begeleiding krijgen of de combinatie maken tussen beiden om dan later indien gewenst door te stromen naar de groepstraining.

Wie wens in te schrijven vragen we graag om een mailtje te sturen naar shana_longueville@hotmail.com met daarin vermeld:

  • Naam en voornaam

  • Adresgegevens

  • Telefoonnummer en E-mail adres

  • Geboortedatum, leeftijd bij aankoop en herkomst van de hond

  • Naam van de dierenarts

  • Eventuele opmerkingen