Speuren

Speuren is voor veel honden de ideale uitlaatklep, waarbij ze op een gezonde manier en in een goede verstandhouding met het baasje hun energie kwijt kunnen. Tijdens onze speurcursussen leer je hoe je hond z'n reukorgaan gebruikt, hoe menselijke geur of productgeur wordt waargenomen en welke factoren speuren  beïnvloeden. Verder leer je stapsgewijs hoe je je hond leert speuren en hoe je zelf sporen legt of producten opspoort. Het grote voordeel van speuren is dat je ook voor je eigen hond een spoor kan leggen of producten kan verstoppen.

In 2018 starten we op 14 april met een nieuwe cursus die zich spreidt over 10 opeenvolgende zaterdagochtenden, telkens van 8.30 uur tot 9.30 uur. 

Er zal in twee groepen gewerkt worden:

* Een groep met beginners die de eerste twee lessen theorie krijgen over klikkertraining en speuren om daarna over te gaan tot praktijk. Deze groep start zonder hond in ons theorielokaal gelegen te Polder 35 in 8460 Oudenburg.

* Een groep ervaren speurders die de voorbije jaren ook deelnamen aan de cursussen. Deze groep start op 14 april op de gekende locatie in het sportpark te Oostende. 

In de cursus wordt er gewerkt met een 10- beurtenkaart die 50 euro kost. Oude speurkaarten blijven evenwel geldig!

Meer info bij Jorn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0475/83.00.11