Schaapdrijven

Meer en meer worden de Border Collie en andere herdershondrassen pupulair. Eén van de grootste oorzaken van probleemgedrag bij deze rassen is een tekort aan consequentie, beweging en hersenmassage.

Om die reden zijn we sedert  eind april 2011 met een nieuw project gestart. Zo bieden we de mogelijkheid om de basis van het schaapdrijven aan te leren. Op die manier maak je kennis met de discipline en kun je met je hond  een aangename activiteit uitoefenen.

Het schaapdrijven gaat wekelijks door op zondagmorgen van 09u00 tot 10u30. Wie geïnteresseerd is mag altijd langskomen tijdens één van de lessen, waarbij we aan de hand van een aantal heel eenvoudige testen kunnen uitmaken of de hond geschikt is voor het beoefenen van deze discipline.

We proberen het schaapdrijven ook heel realistisch te benaderen door niet steeds op dezelfde locatie en met dezelfde schapen te trainen. We gaan dus veel op stap op de openbare weg met de schapen en honden, en gaan nu en dan zelfs op het strand gaan trainen. Op deze manier voorkomen we te grote gewenning van de schapen en verveling bij zowel hond als baas.