Puppybegeleiding en basisgehoorzaamheid

 

Het doel van deze cursus bestaat eruit om alle baasjes van pups, jonge honden en volwassen honden op een zinvolle manier te begeleiden, met veel aandacht voor alles wat met de leeftijd van de pup, jonge of volwassen hond te maken heeft, zoals: huisvesting, zindelijkheidstraining, bijten, vernielzucht, voeding en verzorging, ...
Deze cursus is niet bedoeld voor honden met ernstig probleemgedrag, deze worden volledig individueel begeleid op onderling af te spreken data en uur. 
Je verwerft kennis en inzicht in hondengedrag, zodat je als geleider je hond op een consequente, duidelijke en hondvriendelijke manier kan begeleiden. Hoe denkt een hond? Hoe leert een hond? Waarom luistert een hond? Hoe voorkom ik ongewenst gedrag? Waarom hebben mens en hond zo’n speciale band?
Daarnaast wordt ook de basisgehoorzaamheid aangeleerd. Deze lessen bestaan uit heel eenvoudige oefeningen (komen, zitten, liggen, zonder trekken aan de leiband wandelen, correct spelen, puppyagility...)
Deze cursus is voor iedere hond vanaf de leeftijd van 8 weken en vindt iedere maand plaats, gespreid over vier lessen. Ze vindt iedere zaterdagochtend plaats om 10.00 uur en de eerste les begint altijd op de eerste zaterdag van de maand -zie kalender-.
Om de lessen vlot te laten verlopen wordt er tijdens de praktijktraining een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende leeftijden: pups, jonge honden en volwassen honden. Lesoverzicht:

zaterdag 1:

* deel 1:een flink stuk theorie over opvoeding, elementaire hondenpsychologie en weetjes.

*deel 2:een aantal praktijkoefeningen.

Zaterdag 2:Wandelen aan de leiband.

Tijdens een wandeling in de realiteit -dorpskern van Snaaskerke- leer je je hondje ten allen tijde onder controle houden. Op een heel realistische manier leer je je hond dicht wandelen en omgaan met de prikkels rond hem. Het commando "voet" en "vrij" worden hier eveneens geeïntroduceerd. 

Zaterdag 3: Oproepen.

Na een stukje herhaling van het wandelen aan de leiband leer je je hond het commando "kom hier" aan. Eveneens tijdens deze sessie komen de commando's "voet", "zit voor", "blijven" en "liggen" aan bod. 

Zaterdag 4: Herhalingsles

Tijdens de laatste les wordt er aandacht besteed aan het herhalen van de verschillende lesonderwerpen. Er wordt ook een stukje puppyagility gegeven waarbij je je hondje met behulp van gewenning leert omgaan met de verschillende omstandigheden waarin het later terecht komt. 

Na de les wordt er uitgebreid uitleg gegeven over de eventuele verdere mogelijkheden binnen de hondenschool: Groepstraining, speuren, agility, schaapdrijven...

Tijdens deze cursus word je heel intensief, door heel bekwame lesgevers begeleid. Wij stimuleren ook het deelnemen van zoveel mogelijk gezinsleden aan deze cursus. Zo krijgt iedereen uit eerste lijn de nodige informatie en worden er misverstanden vermeden. 

Inschrijven is verplicht en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het telefoonnummer 0475/83.00.11. De kostprijs bedraagt 95.00 euro.

Mensen die door omstandigheden niet kunnen komen op zaterdagmorgen kunnen steeds individuele begeleiding krijgen om dan later indien gewenst door te stromen naar de groepstraining.